Behandla med Anti

Börja behandlingen tidigt – för bästa och snabbaste resultat!

Hur behandlar man munsår med Anti?

Munsår, även kallat munherpes beror oftast på ett virus som kallas herpes simplex (HSV-1), vilket är en av de vanligaste virussjukdomarna hos människan. Munsår börjar ofta med en stickande, pirrande känsla i läppen eller i huden kring munnen. Känslan övergår till ett aktivt munsår med en eller flera vätskefyllda blåsor inom 30 min upp till 2 dygn.

Behandlingen med Anti ska påbörjas så snart du fått tecknen på att en infektion är på väg att bryta ut, helst inom 4 timmar.  Krämen appliceras på infektionsstället var 4:e timme, 5 gånger dagligen. Behandling med Anti bör vanligen pågå i 5 dagar.

Dosering och användning:

Vuxna och barn över 12 år: Anti stryks på det angripna stället 5 gånger per dag med ca: 4 timmars mellanrum under 5 dagar. Om behandlingen inte ger effekt inom 5 dagar, eller om besvären förvärras, ska man avbryta behandlingen. Läs bipacksedeln noga innan användning.

Så använder du Anti:

  • Använd Anti vid första tecken på ett utbrott - vanligtvis då man känner en stickande eller kliande känsla på läppen eller runt munnen.
  • Tvätta händerna före och efter behandlingen för att undvika att infektionen förvärras och för att minimera smittorisken.  
  • Använd gärna en bomullspinne vid applicering av krämen för att undvika att sprida viruset eller att få bakterier i såret. 
  • Stryk inte på krämen direkt före måltid då krämen lätt kan slickas av. 
  • För att undvika smittspridning till andra ställen på kroppen eller till ögonen, bör man undvika att i onödan beröra såret eller att låta andra göra det.

Anti - receptfritt läkemedel mot munsår (munherpes)

Anti är ett receptfritt läkemedel mot munsår orsakade av herpes simplex. Ha alltid Anti tillhands, hemma, på jobbet, i bilen etc. Börja behandla med Anti redan när du känner de första stickningarna på läppen.

Anti går att köpa på apoteket och i välsorterade dagligvarubutiker, men det går även att beställa hem online från ett nätapotek. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till ett apotek.