Behandling av munsår

Munsår orsakas ofta av viruset herpes simplex virus (HSV), vilket är en av de vanligaste virussjukdomarna hos människan. Munsår börjar ofta med en stickande, pirrande känsla i läppen eller i huden kring munnen. Känslan övergår till ett aktivt munsår med en eller flera vätskefyllda blåsor. Idag finns det inget botemedel mot viruset, däremot kan man underlätta så att läkningen av munsåret går snabbare med så kallade antiviruskrämer. Antiviruskrämer bromsar viruset, lindrar smärta och förkortar läkningstiden med något dygn.

Bäst effekt får man när man börjar användningen av antiviruskräm så tidigt som möjligt, helst redan när den första stickande känslan börjar. Man ska också komma ihåg att ha god hygien när man har munherpes, då viruset är mycket smittsamt. Anti är ett receptfritt läkemedel som behandlar och lindrar herpesmunsår.

Börja behandlingen tidigt för bästa och snabbaste resultat

Behandlingen med Anti ska påbörjas så snart du fått tecknen på att munherpes är på väg att bryta ut, helst inom 4 timmar. Krämen appliceras på infektionsstället var 4:e timme, 5 gånger dagligen. Behandling med Anti bör vanligen pågå i 5 dagar.

Dosering och användning

Vuxna och barn över 12 år: Anti stryks på det angripna stället 5 gånger per dag med ca: 4 timmars mellanrum under 5 dagar. Om behandlingen inte ger effekt inom 5 dagar, eller om besvären förvärras, ska man avbryta behandlingen. Läs bipacksedeln noga innan användning.

 

Så använder du Anti:

  • Använd Anti vid första tecken på ett utbrott - vanligtvis då man känner en stickande eller kliande känsla på läppen.
  • Tvätta händerna före och efter behandlingen för att undvika att infektionen förvärras och för att minimera smittorisken. 
  • Använd gärna en bomullspinne vid applicering av krämen för att undvika att sprida viruset eller att få bakterier i såret.
  • Stryk inte på krämen direkt före måltid då krämen lätt kan slickas av.
  • För att undvika smittspridning till andra ställen på kroppen eller till ögonen, bör man undvika att i onödan beröra såret eller att låta andra göra det.

Köp Anti

Anti går att köpa på ditt apotek, i välsorterade dagligvarubutiker eller beställa hem online från ett nätapotek. Klicka på en av länkarna nedan för att komma till ett nätapotek som säljer produkten:

Anti - receptfritt läkemedel mot munsår (munherpes)

Anti är ett receptfritt läkemedel mot munsår orsakade av herpes simplex. Ha alltid Anti tillhands, hemma, på jobbet, i bilen etc. Börja behandla med Anti redan när du känner de första stickningarna på läppen.

Anti går att köpa på apoteket och i välsorterade dagligvarubutiker, men det går även att beställa hem online från ett nätapotek. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till ett apotek.