Munsårssalva och kräm

Munsårssalva eller kräm är ett sätt att behandla munsår. Munsår orsakas ofta av herpes simplex-virus, ett virus som inte går att få bort ur kroppen. Om man behandlar munsåren med ett antiviralt läkemedel, t ex en munsårssalva eller kräm, kan det lindra och förkorta utbrotten. Anti är en receptfri kräm som kan lindra munherpes.

Om munherpes (herpes labialis)

Munherpes (herpes labialis) orsakas av viruset herpes simplex-virus (HSV). När herpesviruset en gång fått fäste i kroppen kan det inte försvinna. Det finns de som bär på viruset utan att få några symtom, medan andra kan få utbrott av munsår flera gånger om året. Utbrotten kan komma i samband med utlösande faktorer, som t ex sol, förkylning eller stress. Herpes smittar vid direktkontakt, och risken för smitta är störst när såret är aktivt och vätskefyllt.

Tecken på munsår till följd av herpes

  • Munsåret börjar med en stickande, pirrande känsla.
  • Utlösande faktorer kan vara sol, mens, stress, överansträngning m.m.

Munsårssalva och kräm som beredningsform

Samtidigt som en antiviral munsårssalva eller kräm kan förkorta utbrott av munherpes kan den vara mjukgörande och kännas skön för huden. Om man behandlar munherpes med en munssårssalva eller kräm kan det vara bra att börja behandlingen redan när man känner de första tecknen på ett munsårsutbrott. Ett tecken att det sticker eller kliar kring läpparna. Vissa känner dock inte av att ett munsår är på väg innan det uppstått.

Anti – en kräm mot munsår

Anti är ett receptfritt läkemedel som innehåller aciklovir. Det är en kräm som behandlar och lindrar munherpes, vilket kan leda till kortare och mildare utbrott. Anti går att köpa på ditt apotek, i välsorterade dagligvarubutiker eller beställa hem online från ett nätapotek. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till ett nätapotek.

Anti - receptfritt läkemedel mot munsår (munherpes)

Anti är ett receptfritt läkemedel mot munsår orsakade av herpes simplex. Ha alltid Anti tillhands, hemma, på jobbet, i bilen etc. Börja behandla med Anti redan när du känner de första stickningarna på läppen.

Anti går att köpa på apoteket, men det går även att beställa hem online från ett nätapotek. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till ett apotek.